Adobe har lansert nye versjoner av Photoshop Elements og Premiere Elements, firmaets mer prisoverkommelige redigeringssoftware til foto og video som henvender seg til hjemmebrukere og entusiaster som ønsker å forbedre deres bilder og videoer.

 

Både Photoshop og Premiere Elements 2018 tilbyr et fint utvalg av nye verktøy og utvidelser av eksisterende funksjoner for å strømlinje og forbedre redigeringsprosessen til både video- og bildemateriale.

 

Photoshop Elements 2018 tilbyr et nytt Automatic Selection verktøy til sporing av gejnstandre for å gjøre det enklere å flytte et motiv fra dets bakgrunn, og det er en ny funksjon for automatisk å fiksere fotoer hvor en person har lukkede øyne ved å kopiere øyne fra et annet foto og bytte ut uten problem.

 

En ny Auto-Curate funksjon i Adobe Elements Organizer gjør det mulig å spore og henlede oppmerksomheten på dine beste fotoer. Den analyserer kyndig fotoer ved bruk av parametere som eksponering, komposisjon, fokus, motiv m.m. Auto-Curate er i stand til å gjenkjenne ansikter og bringe fotoer frem som inneholder personer og er dermed i stand til å skille ut ofte fotograferte familiemedlemmer fra fremmede for å foreslå de beste fotoer til redigering.

 

Premiere Elements 2018 innebefatter en ny funksjon kalt Candid Moments til automatisk dekomprimering av fotoer fra råvideo opptagelse, mens en brukertilpasset Smart Trim valgmulighet sporer og eliminerer upassende scener fra en video. Det er også bedre organiseringsverktøy til å finne alle videoene på din computer.

 

Med en oppdatert Slideshow funksjon kan delvis mislykkede fotoer og videoer i både Premiere og Photoshop Elements bli forvandlet til dynamiske lysbildeshow med et enkelt klikk og det er lett anvendelige muligheter for valg av et tema, tilføyelse av musikk og integrasjon av bildetekster. For de som er nye, når det dreier seg om Photoshop og Premiere Elements, tilbyr Adobe en rekke Guided Edits (interaktive guider), som fører brukeren gjennom redigeringsoppgaver. Det finnes mange eksisterende Guided Edits og 2018-utgaven tilfører ennå flere valgmuligheter.

 

I Photoshop Elements lar Swap Backgrounds funksjonen brukere velge motivet i et foto og endre bakgrunnen ved kun noen få trinn, mens Create Double Exposures lar to fotoer bli lagt over hverandre.

 

Add Artistic Overlay Effects lar brukere tilføye en formoverlegning likt et hjerte som særlig fremhever en del av et bilde, mens Watercolours fører brukere gjennom omdannelse av et foto til et akvarielbilde.

 

I Premiere Elements er det en Guided Edit til skapelse av en tilbake-springs effekt som lar et videoavsnitt kjøre frem og tilbake i hurtig rekkefølge (en boomerang-stil effekt) og det er en valgmulighet for å tilføre et stillbilde med en ledsagende filmtittel.

 

Til fiskeøyelinse video tatt opp med aksjonskameraer, som Go Pro, er det en veiledning for trimming og ordning av linseforvrengning, og det er en gjennomgang for skapelse av en hurtig, animert video, som kan deles på nettverk for sosiale medier. Se vårt utvalg i Adobe Photoshop Elements & Adobe Premiere Elements 2018 til både Windows og Macintosh via denne linken.