Du har sikkert prøvd det. Du setter en DVD eller en CD i din computer og venter spent på, at den loader, så du kan få lov til å se din yndlingsfilm eller høre din yndlingsplate på computeren. Du blir mer og mer utålmodig, alt imens det ikke skjer noe som helst på din computerskjerm. Du prøver å åpne computerens standardmultimedieavspiller, men møtes bare av beskjeden om, at filen ikke kan innleses. Hva gjør du? Du må ha et avspillingsprogram, som kan imøtekomme dine behov.

 

Hva er VLC?

VLC media player (VideoLan Client) er en multimedieavspiller utviklet av VideoLan-prosjektet i 2001. VideoLan er en non Profit organisajon, som utvikler software og programmer til å avspille forskjellige typer medier på. VLC er en av verdens mest populære og brukte medieavspillere, da den ikke bare er den mest platform uavhengige avspiller, men også kan avspille nesten alt innhold, som mange andre avspillere ikke kan. VLC media player kan fås i flere forskjellige versjoner til både Mac, Windows, Android og mange flere, og så er den over kjøpet gratis å laste ned.

 

Sånn får du VLC til Windows 10

Ønsker du å få VLC til din computer, er det meget simpelt. Det styresystemet, som mest hyppig blir brukt til å laste ned VLC, er Windows. Windows 10 er det nyeste styresystemet fra Windows og ble offentliggjort i 2014. Her kan du lese om, hvordan du laster ned VLC til din computer, hvis du har Windows 10.

Det er nemlig meget enkelt og lett å laste ned VLC til Windows 10. Det er helt gratis og kan gjøres på få minutter.

Gå inn på videolan.org, det er VLC’s offisielle hjemmeside, og trykk på VLC nedlaster. Her kan du ved knappen” download” klikke på Windows, og installasjonen av VLC til Windows 10 vil automatisk gå i gang.

Du kan også søke på ”VLC download til Windows 10” på Google, hvor du vil bli ledet inn på samme hjemmeside. Det er sikkert og lett å laste ned VLC fra den offisielle hjemmesiden, og du er garantert, at det hverken er reklamer, sporing eller spyware med VLC-downloader. Det vil si at du ikke skal være nervøs for, at du, når du laster ned, blir utsatt for hacking og overvåkning av din computer og dine dokumenter.

Utover å downloade VLC til Windows 10 på din computer er det nå også mulig å downloade VLC til din smartphone eller tablet. VLC kan nemlig downloades til Windows Phone, men også til iPhone, iPad eller Android. På den måten kan du lett ha VLC med på farten og se alle dine yndlingsfilmer eller høre all din yndlingsmusikk, mens du er borte.

 

 

 

Hvorfor er VLC annerledes enn andre multimediaavspillere?

Nå sitter du kanskje og tenker over, hva det er, som gjør VLC så meget annerledes enn andre multimediavspillere. Det, er i første omgang med på å differensiere VLC fra andre medieavspillere, er dens evne til å fungere på flere forskjellige plattformer, så den kan brukes uansett om du bruker Windows, Mac, Linux, Android eller iOS. Utover kan den som nevnt også avspille de fleste typer av multimediafiler – også det andre avspillere ikke kan spille.

Det betyr, at du både kan se DVD’er, CD’er, VCD’er, MPEG-filer og andre streamingprodukter. VLC tilbyr riktig mange fordele til deg, som er helt gratis, hvilket er atypisk sammenlignet med mange andre avspillere, som koster penger. Der vil som regel være en multimedia avspiller på din computer, når du kjøper en sånn. Eksempelvis har Windows deres egen multimedia avspiller kalt Windows Media Player, mens Mac har Quicktime Player. Disse kan som utgangspunkt også fungere fint, men kan som regel ikke avspille like så mange forskjellige filer, som du kan med VLC. Har du Windows 10, kan du altså lett komme til å mangle en medieavspiller til det, du gjerne vil se eller høre.

VLC til Windows 10 har et lett og brukervennlig design, som gjør det lett å starte det mediet, du skal se på avspilleren, på samme måte som det er lett å tilpasse programmet til dine ønsker. Dette gjelder både i forhold til lyd, lys og undertekster. VLC blir naturligvis utviklet konstant og oppdatert med nye features for å kunne følge med tiden. Idet at mobilen har en større og større betydning for de fleste menneskers hverdag, har VLC eksempelvis utviklet VLC til smartphones. VLC kan både lastes ned til iPhone, Android og Windows Phone.

Utover har VLC også, for å følge med tidens nye TV-trends, en funksjon, som gjør, at du kan se dine avspillinger på VLC direkte via Chromecast eller direkte på din Apple TV. Du behøver hverken minnepenn eller DVD-maskinen i din TV for å se din yndlingsfilm eller yndlingsserie - du kan bare avspille på VLC og kjøre det direkte på din tv.

 

 

VLC’s mange fete funksjoner

 

For deg, som har ekstra blod på tann for å lege med VLC og alle de funksjoner, den har, er det her et par tips til, hvilke andre ting VLC kan brukes til. Selv om avspilleren er en lett og overskuelig avspillingsmetode, kan dens mange funksjoner godt virke uoverskuelige, hvis ikke man vet, at de er der.

 

Konverter videoer til alle formater gjennom VLC

- Det er mulig å bruke funksjonen ”konverter” på VLC, så du kan konvertere en video til å kunne avspilles gjennom andre formater.

 

Pass på hørselen

- Med VLC-funksjonen” audio normalization” kan VLC optimere kvaliteten av lyden i videoen eller musikkstykket i forhold til volumet. Dette gjør, at du får den beste lydkvaliteten og samtidig passer godt på din hørsel.

 

Hør podcasts og radio

- Er det noe, der de seneste årene er blitt populært, er det podcasts. Med VLC kan du streame radio og podcasts direkte gjennom avspilleren.

 

Last ned VLC til Windows 10 gratis på deres hjemmeside og kom i gang med å se og lytte allerede i dag. VLC er et populært valg, og i skrivende stund har Windows-versjonen av VLC-avspilleren like omkring 50 millioner nedlastninger