Adobe Photoshop Elements er et populært program til grafisk redigering og bilderedigering av f. eks feriefotografier og lignende. Softwareprogrammet er primært utviklet til hjemmebrukere og inneholder funksjoner så vel som lag-basert redigering, filtre og forskjellige fargemåter.

 

Som softwareløsning er Adobe Photoshop Elements et prismessig overkommelig alternativ til den komplette versjonen av Adobe Photoshop og har mange avanserte funksjoner til bilderedigering, men har i sakens natur ikke visse av Adobe Photoshops funksjoner på et professjonelt nivå.

 

Adobe Photoshop Elements innebefatter atskillige funksjoner med hensyn til bilderedigering, når det dreier seg om modifisering og redigering av digitale fotografier. Ved å bruke fargejustering, filtre og belysningseffekter, kan programmet lett redusere og fjerne skygger og forbedre bildene. Du kan også skape panoramiske bilder med glidende overgang ved å bruke Photomerge-teknologien, som sammenføyer flere bilder spm ligner hverandre.

 

Utover avanserte redigeringsverktøy understøtter Adobe Photoshop Elements mange kamera RAW formater innebefattet

 

.CR2, .CRV, .DCR, .DNG, .ERF, .MEF, .MOS, .MRW, .NEF, .ORF, .RAF, .SRF, .X3F og .3FR.

 

 

Hver av disse filtypene kan importeres, redigeres og derpå eksporteres til et veld av bildeformater.

 

En nyttig funksjon i forbindelse med Adobe Photoshop Elements, især hvis du er hjemmebruker, er funksjonen Organizer som hjelper med å styre og organisere digitale fotografier og videoer. Det er mulig å samle fotografier i online album, som kan offentliggjøres som Adobe Flash film til deling med venner og familie. Du kan også se og dele dine fotografier hvor som helst på din tablet, eller smartphone ved hjelp av mobile albums funksjonen.

 

Du kan også anvende Adobe Photoshop Elements til å frembringe innhold til online hjemmesider eller printing til håndlagede scrapbooks. Adobe Photoshop Elements er et godt valg for hjemmebrukere og fotografer. Programmet tilbyr avanserte funksjoner til bilderedigering av grafikk og digitale fotografier og understøtter mange kamera RAW filformater og bildeformater. Hvis du ikke behøver alle de avanserte funksjonene i den komplette versjonen av Adobe Photoshop, så er lillebroren Adobe Photoshop Elements et storartet valg.