Hvis du tenker på å ta det store steget til å flytte hjemmefra, er du på helt rett sted! Det med å flytte hjemmefra og til slutt stå på egne bein er for mange en drøm, men også en vanskelig overgang som krever litt forhåndsplanlegging. Vi har derfor her oppført noen av våre beste tips som kan hjelpe deg.

 

Planlegging før flyttingen

Før du flytter inn i ditt aller første hjem, er det en bra idé å sette deg ned en uke før og bestemme hvordan flyttingen skal utføres. Ønsker du å leie en flyttbar bil, eller har du kanskje en venn med bil som kan hjelpe? Hvilke nærstående kan hjelpe med praktiske ting som for eksempel å pakke og pakke opp leiligheten? Har du nok med flyttekasser og emballasje? Det er kanskje ikke kjempegøy, men det vil hjelpe deg på selve dagen når du skal flytte. Når alt er på plass, kan det være smart å bestemme seg for at noen forblir i leiligheten og pakker opp alle ting, mens du og noen med bil reiser og kjøper alle nødvendige hjemmeartikler som for eksempel lamper, plugger, mat og vaskemiddel.

 

Hold styr på økonomien

Det med å flytte hjemmefra er ofte frigjørende, men kan også bli vaskelig hvis du ikke har styr på økonomien din. Gjør derfor et budsjett for hver måned, slik at du vet hvor mye du kan spendere. Et annet tips er å skrive en matliste hver uke. Hvorfor ikke lage litt ekstra mat som du kan ha til en lunsjboks neste dag på jobb eller på skolen? Et annet tips er å se over hvilken bank som passer deg best. Du kan enkelt gjøre dette på Matchbanker, som har et verktøy som gir deg en god oversikt over hvilke ulike banker du kan velge mellom. Faktisk kan det med hvilken bank man bruker gjøre stor forskjell når det kommer til uttak utenlands, innskuddsrente, månedlige avgifter, og så videre. Derfor er dette verktøyet være helt topp for deg som vil føle deg trygg med ditt valg av bank.

 

Signer avtaler før du flytter inn

Det er mye å holde styr på når man bor selv, og derfor er det smart at signerte alle de viktige avtalene før flyttingen, slik at du ikke trenger å stresse med det første uken i ditt nye hjem. Du kan enkelt bestemme leverandøren av strøm-, fjernsyns- og hjemmeforsikring via internett, og det tar ikke lang tid. Det er så mye morsommere å få styr på hjemmet på en gang enn å prøve å forstå ulike avtaler mens man flytter. Dessuten er det ganske kjedeligt å leve uten strøm og TV, så gjør deg selv en tjeneste ved å ordne med alt nå i stedet.

 

Sist men ikke minst

Nyt friheten. Endelig kan du komme hjem når du vil, spis nudler hver middag hvis du vil og kanskje spesielt komme deg ut i voksenlivet. Ikke ha for høye kraver på deg selv. De første årene hjemmefra kan være tøffe, men du vil lære av alle feilene dine og få verktøy med deg som du kan bruke hele livet. Lykke til!