Adobe Creative Cloud er mer enn bare et abonnement som gir deg adgang til Adobe Photoshop!

 

I denne oversikten vil vi gå i dybden med hvor betydningsfull Adobe Creative Cloud er, og ikke minst hvilke muligheter denne nettskybaserte programvareløsningen tilbyr deg som bruker og ikke minst din virksomhet. I tillegg vil du under her finne en samling av alle Adobes programvareprodukter i fullversjon, samt de fornyelsene som vi forhandler.

 

Det kan være en litt av en jungel å finne frem blant priser, typer og ikke minst hvilken programvareløsning fra Adobe som er den riktige for deg – derfor har vi valgt å skjære inn til beinet og gjort det enkelt og oversiktlig, både når det gjelder programvare og pris.

 

Hva er Adobe Creative Cloud?

 

Også kalt Adobe CC – er det man kaller en “programvare som en tjeneste” eller “SaaS”. Det betyr i hovedsak at Adobe stiller programvaren til rådighet for deg, og du betaler et årlig gebyr for å få adgang til, og bruke, denne “tjenesten” som leveres via Internett gjennom deres programvare som kalles “Creative Cloud”. På denne måten kan du alltid være sikker på at programmene dine er oppdaterte til nyeste versjon, og du kan alltid bruke dine programvareprodukter via Internett. Se videoen under her hvor du får en god gjennomgang av de forskjellige tjenestene og hva de gir.

 

Men hva får jeg så?

 

Det kommer jo litt an på hvilken løsning du velger!

 

Det er nemlig slik at Adobe CC er delt opp i 2 kategorier, hvor du med en Adobe Creative Cloud for lag kjøper deg adgang til alle applikasjoner som f.eks. Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, faktisk alle de applikasjoner som Adobe overhodet har lavet, samt dem som kommer i fremtiden. Du kan også velge at du kun ønsker å kjøpe adgang til f.eks. Adobe Photoshop, og det inkluderer adgang til Adobe Photoshop fra 2 enheter som kunne være din stasjonære og din bærbare datamaskin (husk det er kun via samme Adobe-ID – er du usikker på hva en Adobe-ID er, så les mer her) – samt adgang til alle oppdateringer som kommer løpende for Adobe Photoshop.

 

Felles for alle adobeløsningene, om det måtte være Creative Cloud for lag, eller du bare velger et såkalt enslig program, er at du får adgang til Creative Cloud som inneholder en masse filer, skriftsnitt, mobilprogrammer som f.eks. Lightroom, så du kan redigere dine bilder direkte der hvor du befinner deg – og lagre dem til senere bilderedigering i f.eks. Adobe Photoshop etc.

 

Hva skal jeg så velge?

 

Man skal alltid kjøpe etter behov, meeeen man skal også passe på at man ikke lurer seg selv!

 

Når du skal velge den løsningen som passer best til deg og din virksomhet, er det viktig du ser på hva du driver med og hva ditt reelle behov er. Ofte kan det være nok å kun velge 1 enkelt program f.eks. Adobe InDesign, da du normalt kan lage flere produkter i samme program. Her er et lite eksempel.

 

Karsten jobber til daglig med salg av klær via hans nettbutikk, som betyr at han ofte skal arbeide med produktbilder, markedsføring på nett, nyhetsbrev og til tider ønsker han også å reklamere i den lokale avisen, samt å lage noen flygeblad til et par arrangementer i året.

 

I eksempelet over vil vi hos Fordelaktig.no alltid anbefale Karsten å starte med Adobe Photoshop, siden 90% av det han jobber med til daglig er grafikk på nett, og de siste 10%, som normalt skal leveres til et trykkeri, kan også utarbeides i Adobe Photoshop uten de store utfordringene, så lenge han husker å justere sitt dokument korrekt.

 

Men Karstens bror Claus sitter til daglig i en markedsføringsavdeling, hvor han både jobber med grafikk på nett og trykksaksfiler til deres katalog som utkommer annenhver måned. I tillegg lager han videoer med lyd til deres Youtube- samt LinkedIN-profiler.

 

 

Skal Claus så kjøpe 3-4 eller 5 applikasjoner?

 

Nei! I eksempelet over vil vi hos Fordelaktig.no alltid anbefale Claus at han kjøper seg adgang til en Adobe Creative Cloud for lag fordi at dersom man skal ha fler enn to enkeltstående programmer, vil det alltid være billigere å kjøpe sig adgang til alle programmene.

 

På den måten får Claus adgang til alle Adobes programvareprodukter på to forskjellige enheter.

 

 

Er du usikker på hva du skal velge?

 

Så send oss en e-post på [email protected], hvor du forklarer litt om hva du har behov for og hva du jobber med, så vil vi gjerne sende vår anbefaling på den beste løsningen til nettopp ditt behov.