Hvis du ønsker å opprette installasjonsmediet på DVD, så skal du følge veiledningen i linken herunder.

 

Innstallering av Windows 7 via DVD

 

Ettersom produktet du har kjøpt hos oss er en "Elektronisk nedlastning", så vil du ikke motta et fysisk installasjonsmedium og dette skal derfor opprettes innen installasjonen kan startes.

 

For å opprette et installasjonsmedium på en USB-pinne, så kreves det et program som er spesielt beregnet til å opprette installasjonsmedier ut fra image filer ellers vil det ferdige installasjonsmediet ikke fungere etter hensikten.

 

Det er altså ikke bare mulig å kopiere image filen eller dens innhold over på en USB-pinne, da dette ikke vil gjøre det mulig å starte computeren opp fra den.

 

I denne veiledningen har vi valgt å benytte programmet Rufus og vi vil herunder grundig veilede deg igjennom prosessen, som heldigvis ikke tar særlig lang tid.

 

Det eneste du skal bruke er:

 

- En USB-pinne på minimum 4 GB

 

- En computer med internettadgang

 

1. Start med å hente Windows 7 image filen ned via den medfølgende nedlastningslinken i kvitteringsmailen.

 

Som utgangspunkt er det den Norske utgaven av Windows 7 image filen som er å finne i kvitteringsmailen og hvis du har behov for et annet språk, så skal du bare kontakte oss på [email protected]

 

2. Hent Rufus fra deres hjemmeside via linken herunder – velg den” Portable” utgaven, da det ikke er nødvendig å installere denne utgaven før programmet kan bli tatt i bruk.

 

https://rufus.akeo.no/

 

 

 

 

3. Sett inn din USB-pinne i computeren og start Rufus opp ved å dobbeltklikke på det programmet du nettopp har lastet ned.

 

 

 

 

4. Hvis du mottar sikkerhetsmeldingen” vil du tillate, at denne appen foretar endringer på computeren?”, så skal du klikke på knappen” Ja” for å tillate at Rufus startes opp på computeren.

 

 

 

 

5. Rufus ber nå om tillatelse til å søke etter oppdateringer til programmet. Klikk på knappen” Ja” for å fortsette.

 

 

 

 

6. Klikk på” det lille bilde med CD/DVD ikonet” som vist i bilde under og velg den Windows 7 ISO fil du har hentet via nedlastnings-linken.

 

 

 

 

7. Klikk på knappen "Start" for å opprette installasjonsmediet.

 

 

 

 

8. Det vil dukke opp et advarselsvindu opp på skjermen, som informerer om at alle data på den valgte USB nøkkelen vil forsvinne. Klikk på knappen” OK” for å fortsette.

 

 

 

 

9. Vennligst vent mens Rufus oppretter din installasjons-USB.

 

 

 

 

10. Rufus er ferdig med å opprette din installasjons-USB og du er nå klar til å fortsette til selve installasjonen av Windows 7. Klikk på knappen” Lukk” for å lukke Rufus.

 

 

 

 

Selve installasjonen

 

Neste skritt er at du bruker din nye installasjons-USB på den computeren hvor du ønsker å installere Windows 7.

 

Sett inn din installasjons-USB i computerens USB port (Unngå å benytte de blå USB 3 portene) og start computeren.

 

 

 

NB1: Hvis computeren kun er utstyrt med USB 3 porter, så kreves det at din installasjons-USB opprettes med et spesifikt program som produsenten av den pålydende computer / hovedkort gjør tilgjengelig på deres hjemmeside eller at USB 3 funksjonen deaktiveres i BIOS / UEFI mens installasjonen foretas.

 

Les mer om dette i computerens brukermanual eller kontakt produsentens supportavdeling.

 

NB2: Normalt er computeren ikke innstilt til å boote / starte opp fra en USB-pinne og det skal du derfor selv redigere manuelt på computeren.

 

Dette kan gjøres enten i computerens BIOS ved å sette USB-pinnen til å være første boot / oppstarts mulighet eller ved å benytte computerens boot meny - hvis computeren er utstyrt med en sånn en.

 

Læs mer om hvordan dette gjøres i computerens brukermanual eller kontakt produsentens supportavdeling.

 

NB3: Husk å ta backup av eventuelle filer som skal lagres fra computerens harddisk innen installasjonen begynner, da alle filer vil bli slettet fra den installerte Windows 7 partisjonen.

 

Gå videre til installasjon og aktivering av Windows 7 ved å klikke på linken under

 

Installasjon og aktivering av Windows 7