I denne veiledningen beskriver vi hvordan man oppretter et installasjonsmedie på en USB-brikke til bruk ved installasjon av Windows 10.

 

For å kunne opprette installasjonsmediet så kreves det at man har en tom USB-brikke på minimum 8 GB.

 

Veiledningen krever at du benytter Windows 7 eller nyere og hvis du benytter Windows XP eller Windows Vista så skal du i stedet følge veiledningen herunder.

 

Innstallering av Windows 7 via USB

 

 

 

 

 

1. Start med å klikke på linken herunder for å komme til den offisielle Windows 10 nedlastingssiden.

 

https://www.microsoft.com/nb-no/software-download/windows10  

 

2. Når du er inne på siden så skal du klikke på den blå knappen ”Last ned verktøyet nå” for å hente ”Media Creation Tool”, som er det programmet man benytter til å hente og opprette installasjonsmediet.

 

 

 

 

3. Filnedhentningen er forskjellig fra browser til browser og i denne veiledningen har vi valgt å benytte Microsoft Edge, så det kan være at det er forskjell i forhold til hvis du benytter en annen browser.

 

Klikk på knappen ”Lagre” til din standard filnedhentningsmappe som typisk er mappen ”Nedlastinger”. Hvis du ønsker å lagree filen på en annen plassering så kan du klikke på ”Lagre som” i stedet for.

 

Når filen er hentet ned så skal du klikke på knappen ”Kjør” for å starte ”Media Creation Tool”.

Hvis du benytter en annen browser, så kan det være at du skal gå til mappen som du har lagret filen i for så å starte den derfra.

 

 

 

 

4. Hvis det dukker opp et sikkerhetsvindu med teksten ”Vil du tillate at denne appen foretar endringer på enheten?”, så skal du klikke på knappen ”Ja” for å tillate dette.

 

 

 

 

5. For å kunne fortsette med å hente og opprette installasjonsmediet så skal du først akseptere Microsoft lisensvilkår for bruk av ”Media Creation Tool”.

 

Klikk på knappen ”Aksepter” for å gå videre med opprettelsen.

 

 

 

 

6. Da denne veiledningen fokuserer på å opprette et installasjonsmedie på en USB-nøkkel til å foreta en ny installasjon av Windows 10 på din computer, så skal du markere ”Oppret installasjonsmedier…” og klikke på knappen ”Neste”.

 

 

 

 

7. Du skal nå velge hvilket språk og arkitektur du ønsker å opprette installasjonsmediet til.

 

Språk: Her har du muligheten for å velge ditt ønskede installasjonsspråk – det er mulig å tilføye andre språk etter installasjonen av Windows 10.

 

Utgave: Det er ikke lengere mulig å endre utgave etter utgivelsen av Windows 10 versjon 1709 og utgaven vil bare være opplyst som ”Windows 10

 

Arkitektur: Her skal du velge enten 32-bit eller 64- bit og som utgangspunkt anbefales 64-bit til alle nyere computere.

 

Velg de ønskede innstillingene og klikk på knappen ”Neste”.

 

 

 

 

8. Du har nå mulighet for å velge hvilket medie du ønsker å benytte og her kan du velge imellom USB-brikke eller ISO-fil til brenning på DVD.

 

I denne veiledningen har vi valgt å opprette installasjonsmediet på en USB-brikke og du skal nå innsette den USB-brikken du ønsker å opprette installasjonsmediet på.

 

Marker ”USB-brikke” og klikk heretter på knappen ”Neste”.

 

 

 

 

9. Velg din USB-brikke i listen og klikk på knappen ”Neste”.

 

NB: Hvis din USB-brikke ikke fremgår i listen, så kan du forsøke å klikke på ”Oppdater liste” og se om den dukker opp.

 

 

 

 

10. Installasjonsfilene hentes ned og installasjonsmediet blir etterfølgende opprettet på din USB-brikke.

 

Dette kan godt ta et stykke tid, alt etter hvor hurtig din internettforbindelse samt computer er og du kan godt ta en pause fra computeren.

 

 

 

 

11. Når prosessen er ferdig og ditt installasjonsmedie er blitt opprettet så vil du motta en beskjed at din USB-brikke er klar.

 

Klikk på knappen ”Utfør” for å avslutte ”Media Creation Tool”.

 

 

 

 

Klikk på linken herunder for å gå tilbake til hovedveiledningen.

 

https://fordelaktig.no/guider/Slik-installerer-du-Microsoft-Windows/