I denne veiledningen vil vi vise hvordan du i Windows XP eller Vista kan opprette et Windows installasjonsmedie på en DVD, ved hjelp av en Windows imagefil.

 

Da hverken Windows XP eller Vista har et integrert brenneprogram, så skal det lastes et brenneprogram som understøtter brenning av ”bootable” DVD’er, for å kunne opprette et installasjonsmedie på en DVD. Det vil si en DVD som computeren kan starte opp fra, da det ikke er mulig bare å brenne imagefilen eller dens innhold som en data DVD, da computeren ikke kan starte opp fra den.

 

 

Veiledningen dekker opprettelse av installasjonsmedier til alle utgaver av Windows og vi har i denne veiledningen valgt å benytte Free ISO Burner, da det både er gratis, samt riktig enkelt å bruke.

 

 

Du skal bruke følgende:

 

- En tom brennbar DVD

 

- En Windows image fil.

 

- En PC med internettadgang og en DVD-brenner.

 

 

1. Start med å laste Windows imagefilen ned til din computer.

 

Hvis det dreier seg om Windows 7 eller Windows XP: så kan du finne download link til imagefilen i din leveringsmail.

Det er som utgangspunkt den norske utgaven av Windows 7 i imagefilene som er å finne i leveringsmailen og hvis du har behov for et annet språk, så skal du bare kontakte oss på [email protected] for å få tilsendt en download link til den ønskede imagefilen.

 

Hvis det dreier seg om Windows 8.1: så kan du finne download linker til valgfritt språk i både 32-bit og 64-bit på Microsofts hjemmeside via linken under.

 

https://www.microsoft.com/nb-no/software-download/windows8ISO

 

NB: Det er viktig at du velger utgaven ”Windows 8.1”, da de andre er spesielle utgaver som krever en annen type lisensnøkkel. Det er det samme installasjonsmediet som skal brukes til både Windows 8.1 og Windows 8.1 Pro.

 

Hvis det dreier seg om Windows 10: så skal du kontakte oss på [email protected] for å få utlevert en download link til imagefilen, da den som utgangspunkt leveres via Windows Media Creation Tool, som ikke er kompatibel med Windows XP eller Vista.

 

 

 

2. Hent Free ISO Burner fra deres hjemmeside via linken under.

 

http://www.freeisoburner.com/

 

Klikk på ”Download Free ISO Burner (SoftSea Mirror)” for å bli videresendt til Softsea.com, hvor filoverførselsvinduet automatisk vises innenfor 10 sekunder. Lagre filen på din computer.

 

3. Sett inn den tomme DVD-en i DVD-brenneren og start Free ISO Burner opp ved å dobbeltklikke på det nedlastede programmet.

 

NB: Free Iso Burner skal ikke installeres på computeren før bruk, men kan kjøres direkte fra den nedlastede filen.

 

Klikk på knappen ”Open” og velg den Windows imagefilen som du har lastet ned i punkt 1.

 

 

 

 

4. Klikk på knappen "Burn" for å begynne brenningen av installasjonsmediet.

 

 

 

 

5. Vent vennligst mens din installasjons-DVD brennes.

 

 

 

 

6. Brenningen av din installasjons-DVD er nå gjennomført og du er nå klar til å fortsette til selve installasjonen av Windows.

 

Klikk på knappen ”Close” for å lukke Free ISO Burner.