I denne veiledningen vil vi vise deg hvordan man oppgraderer fra Windows 10 Home til Windows 10 Pro med en standard Windows 10 Pro OEM lisensnøkkel, uten å foreta en gjeninstallasjon.

 

Hvis man for eksempel installerer Windows 10 Pro på en computer som er levert med Windows 8, 8.1 eller 10 Home, så vil installasjonen automatisk benytte den produktnøkkelen som er integrert i computerens BIOS/UEFI og installere Windows 10 Home på computeren. Dette skyldes at Microsoft har valgt å samle Windows 10 Home og Windows 10 Pro installasjonsmediene i ett enkelt installasjonsmedie og som standard unnlater å spørre om en produktnøkkel under installasjonen, hvis det finnes en i computerens BIOS/UEFI.

For å løse dette problemet og korrekt få installert sin Windows 10 Pro, så skal man bare følge denne veiledningen etter installasjonen for å oppgradere Windows 10 Home til Windows 10 Pro.

 

Hvis man allerede har Windows 10 Home installert og bare ønsker å oppgradere til Windows 10 Pro uten å skulle gjeninstallere, så skal man også bare følge denne veiledningen.

 

Det krever naturligvis en gyldig standard Windows 10 Pro produktnøkkel for å kunne aktivere Windows etter oppgraderingen.

 

 

NB: Det er ikke mulig å oppgradere fra Windows 10 Home til Windows 10 Pro med en hybrid produktnøkkel, da denne typen produktnøkkel kun er beregnet til ny installasjon og man skal i stedet følge veiledningen i linken herunder for å få installasjonen til å benytte produktnøkkelen til Windows 10 Pro, i stedet for den integrerte Windows 8, 8.1 eller 10 Home produktnøkkelen.


 

1. Start med å høyreklikke på Windows start knappen i nederste venstre hjørne på ditt skrivebord og velg deretter ”System” i menyen.

 

 

 

 

2. I høyre side av systemvinduet skal du scrolle ned til punktet Windows-spesifikasjoner og klikke på linken ”Skift produktnøkkel, eller oppgrader din utgave av Windows”.

 

 

 

3. Klikk på ”Skift produktnøkkel” i høyre side av i Aktiveringsvinduet.

 

 

 

 

4. Tast inn den generiske produktnøkkelen til Windows 10 Pro, som du finner herunder,i produktnøkkelfeltet og klikk deretter på knappen ”Neste” for å fortsette.

 

VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

 

 

 

 

5. Du er nå klar til å starte oppgraderingen til Windows 10 Pro og innen du starter så anbefales det at du lagrer ditt arbeid, samt lukker alle programmer, da computeren restartes under forløpet.

 

Klikk på knappen ”Start” for å påbegynne oppgraderingen.

 

NB: Hvis du mottar en feilbesked om at det ikke er mulig å oppgradere din utgave, så skal du lukke denne beskjeden og starte forfra med oppgraderingen. Når du når dette punktet igjen, så skal du avbryte forbindelsen til nettverket/internettet innen du klikker på knappen ”Start” og tilslutt det igjen når computeren er gjenstartet.

 

 

 

 

6. Oppgraderingen klargjøres nå og begynner automatisk heretter.

 

NB: Selve klargjøringen kan godt stå ved 100% i lengere tid innen den fortsetter og det er viktig at du ikke avbryter eller gjenstarter computeren, i tilfelle du tror den er gått i stå.

 

 

 

 

7. For å kunne aktivere Windows 10 Pro etter oppgraderingen er gjennomført og computeren er gjenstartet, så skal du skifte produktnøkkelen fra den generiske til din egen Windows 10 Pro produktnøkkel.

 

Høyreklikk på Windows start knappen som du finner i nederste venstre hjørne og velg ”System” i menyen.

 

 

 

 

8. I høyre side av systemvinduet skal du scrolle ned til punktet Windows-spesifikasjoner og klikke på linken ”Skift produktnøkkel, eller oppgrader din utgave av Windows”.

 

 

 

 

9. Klikk på ”Skift produktnøkkel” i høyre side av i Aktiveringsvinduet.

 

 

 

 

10. Tast inn din produktnøkkel til Windows 10 Pro, som du finner i din leveringsmail fra oss og klikk deretter på knappen ”Neste” for å fortsette.

 

 

 

 

11. Du er nå klar til å aktivere Windows 10 Pro og du skal bare klikke på knappen ”Aktiver” for å gjennomføre aktiveringen.

 

 

 

 

12. Ditt ”Windows 10 Professional” er nå aktivert og klart til bruk.

 

Klikk på knappen ”Lukk” for å avslutte aktiveringsprosessen.