Med mindre du er fan av å bruke en computer, som ser ut som og oppleves, som enhver annen, ønsker du sannsynligvis å bruke litt tid på tweake og optimere deler av Windows 10, således at styresystemet fungerer, som du vil ha det. Sagt i alminnelighet, så faller tweaks inn i tre kategorier – de tweaks som endrer den visuelle fremtreden og f.eks. designet og fargene i Windows 10, de som øker ytelsen og hastigheten i Windows 10 og de som endrer den måten hvordan diverse prosesser og moduler arbeider på.

 

Windows 10 gir deg gjennom Innstillinger og Kontroll panel en tilfredsstillende grad av kontroll over hvordan operativsystemet ser ut og fungerer, men hvis du ønsker å gå i dybden med hensyn til det, så har du to reelt sett kun to valgmuligheter – enten styrer du direkte inni registreringsdatabasen på egen hånd eller retter du oppmerksomheten mot et målrettet verktøy for tweak og brukertilpasning av ditt styresystem. Nå er det utallige apps til å gjøre livet lettere, så vi har valgt å undersøke hvilke Software programmer som vi vil anbefale tweaking og brukertilpasning av Windows 10.

 

Vi har valgt kun å undersøke og ta med software programmer som lever opp til følgende kriterier:

 

-        Er gratis å laste ned, installere og anvende.

 

-        Inneholder ikke tredjepartsprogrammer som reklamer, adware eller f.eks. toolbars etc.

 

-        Har effektive og praktiske funksjoner å tilby.

 

Med Windows 10 er tilskyndelsen til tweak og brukertilpasning nevnt og her vil vi vise fire av de beste apps, som setter deg i stand til å tweake din utgave av Windows 10.

 

 

Ultimate Windows Tweaker

 

Liten, men kraftfull. Ultimate Windows Tweaker er et gratis verktøy med et overraskende stort antall av valgmuligheter. Innen du kaster deg ut i å prøve diverse tweak-muligheter i programmet vil det hjelpe deg med å opprette et Systemdannelsespunkt som automatisk blir tilveiebragt for deg, i tilfelle av at et tweak går galt – ikke at dette er sannsynlig, men en god sikkerhet.


Ultimate Windows Tweaker ligner en version av Internet Explorer og det er serier av seksjoner å utforske nedover venstresiden – Customization, Context Menu, Security & Privacy, Performance og flere og så er det taster med innstillinger til å arbeide seg igjennom på høyre side. Det er et meget stort antall av valgmuligheter til rådighet (faktisk over 200) og det er et søkeverktøy til at hjelpe deg med å finne, hva du behøver.

 

Spring inn og du vil finne ut av at Ultimate Windows Tweaker gjør det lett å bruker tilpasse, skjule og tweake utallige elementer i Windows 10, eksperimentere med prosesslinjen og Startmenyen, fjerne animasjoner, skjule funksjoner, som du ikke bruker og m.m., innbefattet en høy grad av brukertilpasning, Alle valgmulighetene blir grundig forklart. La musen bevege sig over en innstilling og en nyttig beskrivelse kommer frem nederst på programskjermen.

 

Last ned Ultimate Windows Tweaker

 

 

Winaero Tweaker

 

Ved å gi adgang til massevis av tweaks, er Winaero Tweaker en verdifull app for enhver, som ser frem til å bruke og tilpasse en masse i deres Windows-computer. Layouten er muligvis ikke etter enhvers smak, ettersom det å navigere rundt kan være en smule besværlig og tidskrevende, men det er den pris, som du betaler for en så omfattende liste over tweaking-valgmuligheter. Så vel som til visuelle og bruker messige tweaks er det også gitt adgang til et antall av Windows verktøyer, som du vil kunne bruke og en fin valgmulighet for gjendannelse av ”klassiske apps” til Windows 10, innbefattende klassiske spill og flere andre finesser til skrivebordet.

 

Et særlig fint innslag, som andre programmer ville kunne ønske å overveie og kopiere, er muligheten for å eksportere dine tweaks. Dette er fremragende, hvis du er den typen, som installerer Windows fra tid til annen, eller som ønsker å implementere de samme tweaks på forskjellige computere.  Eksportér innstillingene på en computer, importer så på en annen og alt det besværlige arbeide blir gjort for deg i løpet av sekunder.

 

Last ned Winaero Tweaker

 

 

CustomizerGod

 

Hvis du leter etter en måte til å bruker tilpasse ikonene i Windows 10, er det forskjellige fremgangsmåter, som du kan gi deg i lag med – men CustomizerGod er nesten helt sikkert den nærmeste og mest inngående. CustomizerGod vedrører mer enn endring av ikoner til programmer. Den setter deg også i stand til å endre ikoner, som er mer uatskillelige fra Windows 10, så som verktøylinjen og processlinjen taster. Faktisk er det eneste som du ikke kan endre, Startmenyen.

 

Alt er satt sammen på en enkel og brukervennlig måte og det er praktisk i et fly-out panel nederst på programskjermen, som gir hurtig adgang til valgmuligheter, så som sikkerhetskopiering og gjendannelse. Det er muligvis ikke det mest omfattende verktøy til tweaks, som er på markedet, men dets fokusering er tett og resultatene gjør inntrykk.

 

Last ned CustomizerGod

 

 

7+ Taskbar Tweaker

 

Dette er et meget godt brukt verktøy til tweaking og brukertilpasning og dets navn sier alt - den angår kun prosesslinjen (Taskbar på engelsk). Den understøtter alt fra Windows 7 og oppetter (igjen, det er et fingerpek i navnet) og det spartanske interface vil ikke ha utsikt til noen designpriser, men det er meget beskrivende. Ved å være så fokusert, er det ikke overraskende, at det ikke er et enormt antall valgmuligheter tilgengelige i 7+ Taskbar Tweaker, men det gjør den på ingen måte mindre nyttig.

 

Hver valgmulighet blir forklart i detaljer, så sant som at du hurtig oppdager, at programmet lar deg kunne endre den måten prosesslinjer er grupperende, for å skjule Startmenyen og implementere nye prosesslinje-baserte med mus.

 

Download 7+Taskbar Tweaker

 

 

Vær oppmerksom på, at de Software programmer som vi viser en oversikt over i denne artikkelen kan endre seg over tid. Fakta og funksjoner beskrevet her i artikkelen er testet på publiseringstidspunktet og vi kan ikke stå inne for at disse forhold forandrer seg over tid.