En god økonomi er noe de fleste av oss ønsker oss. Selv om vi kanskje ikke mener at penger er alt her i livet, så er det vanskelig å omgå det faktum at penger har en god del å si i hverdagen. Penger får oss opp og frem her i livet, og uten disse kan det bli virkelig tøft til tider.

 

Det er nettopp derfor vi mennesker låner, sparer, budsjetterer, og gjennomgår diverse prosesser med pengene våre. Vi stopper aldri å jobbe med det å få en bedre økonomi, selv om vi skulle hatt flere millioner på bok – for den sikkerheten og friheten som kommer med mye penger er viktig for oss!

 

Noe som har blitt mer og mer populært over de siste årene er å ty til programmer og apper for å bedre sin privatøkonomi. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på de tre beste programmene for en bedre økonomi.

 

1. DailyCost – Budsjettapp

De fleste økonomer kan si seg enig i at det å sette opp et budsjett er den beste veien til å bedre sin privatøkonomi. Sjelden er kjøp slik som flere tusenlapper for et stereoanlegg problemet med økonomien, for slike kjøp legger vi virkelig merke til på kroppen.

 

I stedet er det småkjøpene som hoper seg opp, og hvor vi nærmest ikke vet hvor pengene gikk, som er problemet til folk flest. Flere tusen kroner kan nemlig gå ut av kontoen bare til smågodt over et helt år. Eller hva med sløsingen på å spise ute? En budsjettapp som DailyCost hjelper deg her!

 

2. Zmarta Lånekalkulator

Når nordmenn tar opp lån, så er det ofte en ganske rask prosess. Vi bestemmer oss for en leverandør og en sum, og går deretter etter lånet. En prosess som mange av oss glemmer å inkludere er lånekalkulatoren. Dette er simpelthen et verktøy som lar deg regne ut kostnadene av et lån.

 

Ved å justere for lånebeløp, låneperiode, og ikke minst rente, så får du opp den månedlige ytelsen på lånet. Husk å sammenlign alltid renten hvis du trenger å låne penger til noe, slik at du kan budsjettere for hvor store lån du faktisk har råd til å betjene månedlig.

 

3. Prisjakt – Sikre gode priser

Det er ikke bare det å budsjettere eller å spare på lån som er viktig for oss forbrukere. Vi er tross alt forbrukere av en grunn, og det er at vi elsker å kjøpe ting. Så hvorfor ikke heller kjøpe like mye, men til mye lavere priser? Prisjakt gjør dette mulig med prissammenligning.

 

De sammenligner alle prisene i markedet for enkelte produkter og tjenester, slik at du alltid får det beste kuppet – og det beste av alt er at det er helt gratis!

 

Bedre økonomi sikrer et bedre liv

Med en bedre økonomi er du sikret et bedre liv. Selv om penger på ingen måte er alt, så gir det deg friheten til å slappe av og nyte livet. Med de tre ovennevnte programmene er du ett steg nærmere å oppnå dette!