Det finnes en rekke ting man kan selge på nett, enten man selger ting brukt eller videreselger produkter man har kjøpt fra andre butikker eller forhandlere. Med en rekke ulike plattformer å velge blant er det også enklere enn noen gang å starte en egen nettbutikk eller en privat side for å selge produkter. Man kan velge å selge ting fra en personlig side på ebay eller bruke sider som shopify for å enkelt lage sin egen nettbutikk. Blant produktene som det kanskje er lettest å selge finner man klær og sko, og særlig sportsprodukter kan man tjene mye på. 

 

Selg produkter med stor etterspørsel

Ønsker man å tjene mest mulig vil det kunne lønne seg å kjøpe varer som selges i begrenset utvalg, såkalt limited edition. Dette finnes det særlig mye av innenfor kategorien av sportsklær og joggesko, hvor de største merkenavnene som Nike og Adidas ofte kommer ut med produkter som er ettertraktede av samlere. Det finnes faktisk relativt mange som samler på joggesko, og dersom man får tak i par som det bare har blitt produsert noen få av globalt, kan man tjene store summer på å selge dem videre. 

 

Skal man starte en nettbutikk kan man også kombinere det med en blogg for å skape ekstra interesse rundt den, hvor man kan skrive om sportsrelaterte ting som fotballkamper og mesterskap eller en betting guide for kommende større sportsbegivenheter. 

 

Sørg for å ha gode bilder

Når man skal selge varer på nett er det aller viktigste at man har gode bilder av produktene. Her bør man enten investere i et eget kamera eller få en profesjonell fotograf til å ta bilder av varene, dersom dette er noe man kan ta seg råd til. Skal man ta bildene selv er det viktig å huske på å ta bilder av produktet fra flere vinkler, både fra siden, ovenfra, bakfra, sålen og forfra, dersom det er snakk om joggesko. Bakgrunnen bør helst være nøytral og gjerne i en ensfarget farge som får produktene til å stå frem, hvitt er ofte den mest brukte fargen og fungerer også svært fint til produkter i andre farger. 

 

I tillegg til bilder av selve produktene kan det også være greit å ha noen bilder som demonstrerer hvordan varen ser ut på. Her trenger man derimot ikke å bruke profesjonelle modeller, men man kan fint gjøre det selv med selvutløser eller spørre en venn om hjelp. På denne måten vil kundene få et bedre inntrykk av hvordan produktet faktisk vil se ut i bruk.

 

Reklame, sponsorer og ambassadører

For å virkelig få fart på salget bør man selvsagt også reklamere litt for hva man selger og hvor man kan få kjøpt produktene. Med sosiale medier har reklame aldri vært enklere og etterhvert som salgene vokser kan du prøve å kontakte sponsorer, dersom de ikke allerede har tatt kontakt med deg angående samarbeid. Ambassadører er også et viktig virkemiddel dersom du skal starte opp med et eget merke som ikke allerede er kjent for folk.