Det har blitt så mye lettere å redigere feriebildene hans, bare gi dem det ekstra sparket slik at de skiller seg perfekt ut. Bare gi fargene et lite løft med Adobe Photoshop Elements. Det samme gjelder Adobe Premiere Elements, det faktum at du kan spille inn mange forskjellige små klipp på mobilen din, laste dem opp til datamaskinen din og deretter sette dem sammen til en film som du kan se på TVen din, laste opp til YouTube og dele vennene dine, gir bare en mye bedre opplevelse enn å måtte forklare hva som skjedde på turen.

Du kan gjøre alt dette i Adobe Photoshop / Premiere Elements, og det er enda enklere!

Vi har nesten alle sittet med telefonen full av bilder eller små videoer og tenkt, nei, hvordan kan det være kult om jeg kunne gjort litt mer med dem. Du kan finne et gratis bildebehandlingsprogram eller videoredigeringsprogram på nettet og bruke 2 timer på å slå det av igjen. Enten fordi det var for klønete eller det bare ikke visste hva du ville. Med Adobe Photoshop / Premiere Elements ender du opp med dårlige, ubrukelige programmer som havner i søpla.

I denne lille guiden gir vi deg et innblikk i hvorfor Adobe Photoshop og Adobe Premiere Elements har blitt et av de mest solgte produktene vi har på fordelaktig.no. Nedenfor får du en kort oversikt over de viktigste funksjonene, muligheten til å se hvordan du bruker dem og mye mer.

Men først må det sies at Elements-produktene er tilgjengelige i tre utgaver, hvorav den ene er en komplett pakke med både Adobe Photoshop og Premier Elements i en og en pakke og til en virkelig god pris. Hvis du først og fremst vil jobbe med bilder, kan du velge å kjøpe Adobe Photoshop Elements til deg selv eller Adobe Premiere Elements for deg selv. Felles for alle utgivere er at det er litt mindre versjoner av de originale versjonene av Photoshop og Premier, men det er utrolig enkelt å bruke og gir deg mye mulighet til å få mye mer ut av bildene eller videoene dine.

 

Her er de 3 versjonene vi tilbyr på fordelaktig

  

 

Adobe Photoshop Elements

Hvis du sammenligner den vanlige Photoshop CS med Photoshop Elements (APE) -versjonen, er Elements en mindre versjon og regnes som nybegynnerversjonen og produktet. Den er først og fremst beregnet på hobbyfotografen som vil ha litt mer ut av bildene sine, hvis du vil lage dine egne invitasjoner til de kommende festene eller kanskje vil være i stand til å lage noen litt morsommere bilder til facebook eller instagram. Så ikke profesjonelle!

Det er enkelt å bruke APE, alle funksjonene ligner veldig på de du finner i den profesjonelle versjonen av Photoshop, det er fokus på et enklere og greit oppsett av selve brukergrensesnittet.

Da er du en nybegynner, men vil gjerne ha litt flere alternativer. Du vil at den skal gå sterkt og uten for mye teknisk kunnskap.

APE har et litt annet brukergrensesnitt og er delt inn i 3 oppsett. De 3 layoutene er hurtigmodus, guidet redigeringsmodus og ekspertredigeringsmodus. Det er tydelig at de forskjellige "modusene" tilbyr forskjellige alternativer - som i flere funksjoner.

 

Quick mode

Er oppsettet som lar deg raskt og enkelt gjøre små justeringer. Det er et lite antall funksjoner tilgjengelig, og her er fokuset på små hurtigreparasjoner. Det er perfekt hvis du f.eks. vil bare:

Fjern røde øyne
TANNBLEKNING
Beskjær bilder

og selvfølgelig standardverktøy som å justere eksponeringen i bildet, fargeinnstillingene og mer. Siden APE bare er ment for dette og fokuserer på disse spesifikke funksjonene, er det faktisk mye vanskeligere å gjøre disse rettelsene i APE enn i Photoshop.

 

Guided Edit Mode

Denne utformingen er åpenbart forskjellig fra hurtigredigeringsmodus.

Denne utformingen er beregnet på spesifikke korreksjoner og effekter. Ved hjelp av Touch Ups and Effect-innstillingene kan du lage gammeldagse bilder eller bruke vignetter og mer.

Det vil ta noen minutter å justere å legge en sepiatone til et bilde her. Samme redigering i Photoshop, men metoden er litt mer komplisert og mindre åpenbar enn i APE.

Det sparer mye tid.

 

Expert Edit Mode

Her for dumminess å ta full kontroll over alle deler av APE-en din. Du har nå mange flere verktøy tilgjengelig. Noen av disse verktøyene er de samme som det du vil finne i hurtigredigeringsmodus, men mange flere har kommet.

Verktøyene du ser her er delt inn i tre områder. 'Vis', 'Velg', 'Forbedre', 'Tegn', 'Endre'. Hvis du leter etter fargeinnstillinger, finner du dem nederst.

Som navnet antyder er dette for deg som vet litt om programmet og har jobbet med det noen ganger. Det positive med APE er at du sakte kan øke funksjonene etter hvert som du blir kjent med dem.

 

Adobe Premiere Elements

Akkurat som med Photoshop Elements, kan du se at Premiere Elements er delt inn i 3 forskjellige "modi". Som er modus for rask redigering, veiledning og ekspert. Nedenfor ser vi på de forskjellige alternativene og hva de tilbyr.

I likhet med Photoshop Elements, er Adobe Premiere Elements 2020 delt inn i tre seksjoner som heter Quick, Guided og Expert. Felles for dem alle er at det første trinnet i denne prosessen er å velge om du vil "Kombinere bilder og videoer" og deretter kombinere dem til en enkelt film. Så blir du guidet ved å velge videoene du ønsker. Når du har valgt alle klippene og bildene dine, kombineres de til en tidslinje og Premiere Elements legger deretter automatisk til en serie overganger mellom hvert klipp eller bilde, men du kan selvfølgelig endre stilen på overgangene etter behov.

Noe av det store med Premiere Elements er at du hele tiden kan veksle mellom guidet og ekspertmodus. Dette betyr at hvis du vil jobbe med en video i ekspertmodus, men bare glemmer hvordan du gjør noe, hopper du tilbake til veiviseren for å finne den aktuelle veiviseren og følger trinn-for-trinn-veiviseren for å finne løsningen.

 

Qucik Edit

Når du velger Hurtigseksjonen, ser du raskt at den faktisk er ekstremt nyttig, selv for eb mer erfaren video, ettersom den lar brukeren legge til videoer og gjøre overganger raskt.

Qucik-redigeringsskjermen tilbyr bare to alternativer, men hvis du bare trenger å lage en enkel video raskt, er den perfekt til formålet. I tillegg kan du ta med bilder i videoene dine, så en gjør videoene dine mer dynamiske og morsomme hvis du ikke ble tatt opp, men bare tok bilder.

I denne delen har du også noen enkle verktøy tilgjengelig. Du kan for eksempel legge til tekst eller trykke på saksofonikonet for å bruke Smart Trim eller Time Stretch-kontrollene. Smart Trim bruker Adobe Sensei-teknologi for å finne de beste delene av klippene dine og tilpasser dem automatisk. Du kan også legge til flere videoer, justere volumet og til og med legge til musikk fra din egen datamaskin. Når du er ferdig, trykker du på Render Output og lagrer den på datamaskinen. Dette er en veldig enkel måte å lage din første video på. Så du kan dele det med venner og bekjente på facebook eller youtube.


Guided Edit Mode

Guidet redigering-seksjonen er delt inn i fire seksjoner, som er delt inn i fire ekstra seksjoner for enklere navigering til nøyaktig hva du vil jobbe med. Det er grunnleggende, videojusteringer, lydjusteringer og morsomme redigeringer.

Når du har valgt området du vil jobbe med, vises en dialogboks som forklarer nøyaktig hva du trenger å gjøre og hva du bør velge å fortsette. Når du følger instruksjonene, fortsetter forklaringen i de forskjellige trinnene. De guidede redigeringene bare guider deg gjennom alle trinnene du trenger å gå for å fullføre videoen. Dette gjør det veldig enkelt å redigere videoene dine fra bunnen av.


Expert Mode

Når du er kjent med redigering og guidet modus for qucik, kan du gå videre til ekspertmodus. Premiere Elements Expert er for deg som vil kontrollere litt mer og ha full kontroll over effekter og mer. For eksempel er det en boks som ber deg legge til videoene dine, du kan også velge å bruke en mal til å lage en film, bruke titler eller lære mer om videoredigering.

Hvis du velger å lage en film ved hjelp av en mal, kan du velge å lage en videohistorie, prosjekt eller videokollasje som du kan kalle den, fra klipp og stillbilder etter eget valg. Da kan du sette sammen filmen etter behov, enkelt og raskt.

Med Expert Mode har du mange alternativer for å lage gode filmer for YouTube, facebook eller instagram. En annen ting er at det alltid er gode guider tilgjengelig for eksempel. youtube hvor du finner trinnvise guider.

Vi håper at ovenstående har gitt deg et godt innblikk i henholdsvis Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements, og er klare til å komme i gang med å lage vakre bilder og filmer.