For mange er det en reell frykt å være redd for at noen skal hacke kontoen sin. Det kan være profesjonelle gamere som lever av å spille videospill eller nye spillere som ikke føler seg helt trygg på hvordan internett fungerer. Kanskje er man en eldre person som nettopp har opprettet en brukerkonto hos https://www.storspiller.com/nyheter og er bekymret for om opplysningene sine er godt nok beskyttet. Det finnes mange grunner for hvorfor man kan føle seg utrygg, men det finnes også ting man kan gjøre for å minimere sannsynligheten for at det skal skje, slik at man kan føle seg litt tryggere.

 

Velg gode passord

Det første, viktigste og enkleste man kan - og bør gjøre, er å velge passord som det ikke er lett å gjette seg frem til. Man bør bruke både store og små bokstaver, symboler og tall for å lage et sterkt passord, samt sørge for at lengden på passordet er langt nok. I tillegg bør man unngå å bruke det samme passordet på flere steder, og heller lage nye passord for de forskjellige kontoene sine. 

 

De aller fleste nettsteder har i dag innlagte funksjoner som gir deg beskjed om passordet du har valgt er for kort og om det regnes som et sterkt eller svakt passord, noe som kan være nyttig. Det viktigste vil derfor være å unngå å bruke det samme passordet på flere nettsteder, slik at det vil være vanskeligere for personer å komme seg inn på kontoen din, selv om de skulle vite ett av passordene dine.

 

Phishing eller nettfiske

Phishing, eller nettfiske som det kalles på norsk, er når man mottar en e-post som utgir seg for å være fra noen andre som du er kunde hos eller har en konto og som forsøker å lure deg til å oppgi brukernavn og passord. Disse scam-forsøkene ser ofte ut som de kommer fra et nettsted du stoler på og ber deg klikke på en link for å logge inn og motta en premie eller lignende. Svindelforsøk som dette er ikke uvanlige og man kan motta e-poster som dette med jevne mellomrom. Det viktige er derfor å være kritisk og aldri trykke på linker hvor noen ber deg oppgi brukernavn og passord. For å dobbeltsjekke om e-posten kommer fra nettstedet som det utgir seg for kan man også sjekke avsenders adresse, hvor man ofte kan se at det er en annen avsender som virkelig har sendt e-posten.

 

VPN og offentlig wifi

Når man bruker offentlig wifi, er man generelt sett mindre trygg, enn hva man er når man bruker sitt eget private internett. Dette er fordi mange andre bruker samme nettverk og kan potensielt følge med på hva du gjør på internett og stjele informasjon. I tilfeller som dette kan det være lurt å bruke et VPN program for å sikre seg mot trusler som dette. Det finnes en mengde VPN programmer å velge mellom og det vil absolutt kunne være nyttig å ha.