Det finnes en rekke tegneprogrammer som hjelper deg med å designe det nye huset ditt eller renovere det allerede eksisterende. Tegningene kan svare på mange spørsmål, men kan også hjelpe med å formidle ønskene dine til håndverkeren eller arkitekten.

 

Fordeler og ulemper med tegneprogrammer

Tegneprogrammene kan være nyttige verktøy når du snakker med arkitekter og skal bygge eller pusse opp.  Programmene kan være gode til å illustrere ønsker, drømmer og behov for rådgivere. Samtidig kan de være flinke til å visualisere prosjekter, og gjøre det lettere å se hvordan det ferdige prosjektet vil se ut. Hvis du for eksempel skal lage en ny terrasse med nye flotte dører, så kan det være smart å få en god visualisering av hele prosjektet før du går i gang. Det er også viktig at du finner de riktige dørene som passer sammen med resten av huset, slik at ikke helhetsinntrykket ødelegges. Hvis du leter etter gode tilbud på terrassedører, så finner du mange gode modeller på https://ww.sparevinduer.no/balkongdoer/.

 

Gode tegneprogrammer

Det finnes mange gode tegneprogrammer for amatører, og her er noen av de aller beste. De er tilgjengelige i både gratis og betalte utgaver, der de betalte utgavene åpenbart har flere funksjoner.

 

«Love My Home»

Et annet og interessant alternativ er nettjenesten «Love My Home». Det er et gratis tegneprogram på nettet og krever derfor bare at du er på internett for å bruke det. Det er veldig enkelt å bruke, og du kan jobbe i 2D og 3D. Når du er ferdig med å utforme/designe og tegne huset, er det til og med mulig å ta en tur i huset eller ta bilder av det slik at du kan vise det frem for håndverkere eller arkitekter.

 

«Floorplanner»

«Floorplanner» tilbyr en gratisversjon av deres tegneprogram på nettet. Dette betyr at du må være koblet til internett mens du tegner. Det gode er at du ikke trenger å laste ned noe og kan være i gang på få sekunder. Gratisversjonen lar deg lage et prosjekt hvor du kan designe eller lage planløsninger for et tre-etasjers hus. Programmet er veldig enkelt og intuitivt, noe som hjelper deg å komme raskt i gang med prosjektet ditt. Når prosjektet ditt er fullført, kan du ta bilder av planløsningen din slik at du kan skrive ut og henge på veggen.

 

«Home and Landscape Design»

«Punch Software» har et bredt spekter av programmer for å designe og dekorere både hus og hage. «Home and Landscape Design» er utgaven for nybegynnere. Hvis du har flere behov kan du også finne programvaren i profesjonelle versjoner. Tegneprogrammet er enkelt å bruke, og det vil ikke ta mange timene før det første designet er ferdig. Hvis du er en registrert bruker av programmet har du tilgang til et engelskspråklig forum hvor du kan stille spørsmål og få hjelp.

 

 

«Sketchup»

Dette programmet kan være stort sett det samme som langt mer profesjonelle programmer. Faktisk bruker mange studioer en litt videreutviklet versjon av gratisversjonen. «Sketchup» krever litt øvelse, men mulighetene er enorme. Du kan tegne og forme dine flate 2D-tegninger til 3D-former. Du kan strekke, kopiere, rotere og male nøyaktig hva du vil. Videre er det et stort antall gratis 3D-modeller som du kan bruke som utgangspunkt. Når du er ferdig med modellen din kan du skrive den ut. Et stort pluss med «Sketchup» er den omfattende hjelpen du kan få til programmet gjennom YouTube-videoer og støttefora.