Internet Explorer har lenge vært eneherskende på nettet, men nå har Google Chrome overhalt mastodonten. Og siden Chrome nå er den største browseren, finnes det utrolig mange VPN-er å velge mellom som fungerer på denne nettleseren. Men hva er egentlig en VPN?

 

Beveg deg sikkert rundt på nettet med Chrome og VPN

En VPN er et lite program eller app du kan bruke til å forbinde til internettet. Med en VPN-forbindelse kan du surfe mer sikkert og mer privat på nettet, fordi en VPN krypterer internettrafikken din. På den måten kan verken internettleverandøren eller hackere følge med på hva du gjør på nettet.

 

Slik sikrer en VPN-forbindelsen din

EN aktiv VPN-forbindelse sender all internettrafikken din gjennom en sikker server. Når du besøker en nettside med Chromes nettleser vil det derfor ikke være IP-adressen fra enheten din som blir gjemt på serveren, men derimot IP-adressen på den serveren du er koblet opp til via VPN. Det betyr at det du foretar deg på nettet ikke kan spores tilbake til deg fordi du ikke kan identifiseres på grunn av IP-adressen. All den data som utveksles mellom deg og VPN-serveren og fra VPN-serveren til andre servere rundt omkring er kryptert. Derfor kan ingen få adgang til opplysningene mens de utveksles.

 

Hvilken VPN skal man velge?

Det er et helt utrolig stort tilbud av VPN-forbindelser som passer til Chrome browser. De aller beste koster penger, men det er heldigvis ikke snakk om så mange penger. De kan normalt kjøpes for mellom25 og 100 norske kroner per måned. De aller fleste har et brukervennlig program du installerer på enheten din. via programmet kan du deretter bestemme når du vil koble opp til en VPN-server, og på den måten surfe ekstra sikkert og anonymt. VPN-utbydere har alle ekstra funksjoner som på hver deres måte gjør produktet til mer enn «bare» en VPN-forbindelse. Dette kan være dobbelkryptering, sikkerhetsskanninger, blokkeringer av reklamer og mye annet.

 

 

Gode grunner til å velge en VPN-tjeneste

Det er flere gode grunner til å velge en VPN. Du kan blant annet få full adgang til Netflix og andre strømmetjenester i USA og resten av verden, hvor innholdet er mye større og nyere enn i Norge. En annen fordel med VPN, er at du kan bruke trådløse internettforbindelser på hoteller og andre offentlige steder uten å behøve å bekymre deg om andre kan stjele informasjoner. Mange har sikker opplevd at man ikke får tilgang til nrk.no når man er på ferie, fordi man ikke befinner seg i Norge. Dette problemet løser VPN, og du kan få adgang til alle norske kanaler mens du er ute og reiser. Dette gjelder også når du leser norske aviser med videoer av innhold som er forbeholdt brukere i Norge. Med VPN kan du se høydepunkter fra tippeligaen selv om du sitter på stranda på Mallorca.

 

Du kan også finne billigere reiser på nettet ved å logge på fra et annet land, og Skype og chatte med andre uten å bekymre deg om at folk leser eller ser samtalene dine. Og husk, at det finnes mange forskjellige VPN. Og selv om du ikke bruker Chrome browser, så finnes også mange VPN-er til alle typer nettlesere.