Regular price: 349.0000 NOK 349 In stock! Order now!

Norton Security Premium 2019 - 10 enheter

Norton Security lar deg administrere beskyttelse for alle dine Windows-, Mac-, iOS- og Android-enheter for totalt 10 enheter, inkludert 25 GB online lagringsplass. Med andre ord kan du også installere Norton Security på din iPhone og iPad.

Symantec har gjort installasjonen av Norton Security meget enkelt. Du skal angi lisensnøkkelen til installasjonen den første gangen, men deretter logger du inn på din Norton-konto på nett. Herfra kan du laste ned installasjonsprogrammet til din Windows- Mac- eller Android-enhet og fortsette med en lokal installasjon og oppsett. Du kan også sende en e-post til enheten du ønsker å beskytte. Installasjonen er lekende lett uansett hva du gjør.

Norton Security har nå lansert deres “Virus Protector Promise”. Hvis Norton Security alene ikke kan fjerne en virus eller annen skadelig programvare fra datamaskinen din, vil Symantec sette en av sine hjelpeeksperter på saken – uten ekstra omkostning.

I denne lille oversikten fokuserer vi på Norton Securitys evne til å beskytte Windows-enheter. Mac-utgaven inneholder det meste av de samme funksjonene, dog mangler den foreldrekontroll og passordkontroll.


Introduksjon til brukerflaten

Produktets hovedskjerm er dominert av fire store menyvalg som heter Sikkerhet, Identitet, Sikkerhetskopiering og Ytelse samt knappen Mer Norton. Hvis du f.eks. velger Sikkerhetskopiering og klikker på den grønne pilen til høyre, vil du se fire nye menyvalg – nemlig Lag sikkerhetskopi, Gjenopprett filer, Sikkerhetskopier og Mer lagringsplass. Det samme prinsippet gjelder for de andre undermenyene. Det er en stor forbedring i forhold til tidligere versjoner med en enkel oversikt som gjør det lett for brukeren å kjøre de ulike funksjonene.

Ved å klikke på Innstillinger (lenken øverst i Norton Security), vil du se en oversikt over alle innstillinger i sikkerhetsprogrammet, og det ser mer strukturert ut enn i tidligere Norton-produkter. En rekke avkrysningsbokser gir deg mulighet til å raskt aktivere og deaktivere komponenter. Selvfølgelig kan du gå videre for å få en mer detaljert kontroll over produktets konfigurasjon. Norton Security er naturligvis konfigurert for å oppnå maksimal sikkerhet i utgangspunktet. De fleste brukere behøver ikke å endre noe her.


Forbedringer og uavhengig testing

I forhold til tidligere versjoner av Norton, inkluderer denne utgaven en rekke sikkerhetsforbedringer som tar hånd om aktuelle trusler og farer på nettet som er fremtedende i øyeblikket. Blant disse er en rask klassifisering av skadelig programvare ved hjelp av gruppestikkprøver, automatiserte fellesdefinisjoner, sanntidssjekking av skannede filer i skyen, og en ny teknologi for signering. Selv uten disse tilleggene fikk tidligere versjoner av Norton et godt testresultat på uavhengige laboratorier. ICSA Labs og West Coast Labs (tester ikke Symantecs produktserie for private brukere, men begge sertifiserer Symantecs antivirusteknologi til sporing og fjerning av skadelig programvare).

I en rapport fra AV-Test.org oppnådde Symantec et perfekt testresultat (sammen med Bitdefender, Kaspersky og MacAfee). Denne testlaben utgir også en årlig rapport om hvor godt antivirusløsninger yter mot stikkprøver med skadelige programvarer, som de er utviklet til å spore. Norton sporte og nøytraliserte alle stikkprøvene, men mistet noen få poeng for å etterlate ikke-kjørbare spor.

Symantec deltar ikke i tester utført av AV-Comparatives på grunn av en uoverensstemmelse om gyldigheten av en bestemt test. I den tøffe, realistiske testen, utført av Dennis Technology Labs, innhentet Norton AAA – toppkarakteren, som også Kaspersky og ESET fikk.


Virusskanning med mer

En fullstendig skanning av vårt standard testsystem tok Norton Security ca. 30 minutter å ferdigstille. Vi setter pris på at Norton Security tar seg av nyoppdagede skadelige programvarer umiddelbart uten å vente på at skanningen er fullført. På slutten av skanningen rapporterte sikkerhetsprogrammet sine resultater og spurte hva det skulle gjøre med et par lavrisikoelementer.

Skanning av datamaskinen med Norton Insight sjekker installerte programmer på dataen og fastslår hvilke som er pålitelige, gode eller utestede. For hver fil rapporterer den også utbredelsen blant Norton Community-brukere og kartlegger hvorvidt programmets ressursforbruk er lavt, rimelig eller høyt. En annen skann oppretter en diagnoserapport som signaliserer ethvert problem med systemet. Skanningen samler også detaljert informasjon om din maskinvare, programvare, nettverkstilkobling m.m. Denne rapporten kan være nyttig hvis du føler du har bruk for teknisk støtte.


Sikre mot falske nettsteder

Norton Security kan også være behjelpelig når du forflytter deg på søkemotorer, som Google, til å utforske Internett. Utover å styre deg bort fra falske nettsteder og phishing-webområder, tilføyer Norton Security små ikoner til å indikere sikkerhetsnivået på søkeresultatene – da er det Norton Safe Search-modulen som er aktiv her. Hvis de små ikonene ikke er grønne for noen av søkeresultatene, bør du sannsynligvis ikke gå inn og besøke den spesifikke nettsiden – det kan være stor risiko forbundet med det. På lik linje med McAfee SiteAdvisor, tilbyr også Norton en full rapport om hvorfor det enkelte nettstedet har fått nøyaktig detn vurderingen som fremkommer i søkeresultatene.

Du kan også bruke Norton Security til å kjøre en skanning på din Facebook-vegg for å identifisere alle farlige lenker. For kontinuerlig beskyttelse kan du aktivere automatisk skanning av nye lenker så den sosiale profilen din er forblir trygg.


Holder søppelpost på avstand

Norton filtrerer vekk søppelpost fra dine e-postkontoer og e-postklienter, og kan integreres knirkefritt med Microsoft Outlook. Hvis du bruker en annen e-postklient, så kan du veldig enkelt definere en regel for å plassere søppelpost til en egen mappe. Hvis en viktig e-post videresendes til søppelpost, kan det by på store problemer. Norton sletter derfor ikke en eneste vesentlig e-post, personlig eller sekundær. Det er en god start! Noe søppelpost slapp gjennom til oss, men i oppstartsfasen behøver søppelpostfilteret mulighet til å venne seg til søppelpost en bestemt mottaker er utsatt for.


Intelligent brannmur 24/7

Norton Securitys brannmur er en smart og lydløs brannmur med god beskyttelse. Først og fremst hemmeligholder den alle systemets tilkoblingsporter, og var ifølge AV-Test.org i stand til å tåle alle Internett-baserte angrep som testen rettet mot den. Dette er viktig, men det er kun grunnoppgaven, for den innebygde brannmuren i Microsoft Windows kan også gjøre det samme – dog ikke med den samme suksessen.

Som brannmur kontrollerer den også på hvilken måte programmer har tillatelse til å bruke nettverket og Internett-tilkoblingen. Den konfigurerer automatisk tillatelse fra kjente, pålitelige programmer som er identifiserte i den omfattende databasen til Norton Insight. Naturligvis blokkerer den beryktedte og dårlige programmer så snart de har blitt sporet. Når den støter på et ukjent program, overvåker den aktiviteten og griper inn for å blokkere enhver ondsinnet atferd før det kan gå galt.

Ondsinnede nettsteder kan lage brudd i systemsikkerheten på datamaskinen ved å utnytte svakheter i operativsystemet, nettleseren eller en mengde populære programmer. For å kunne gjennomføres, er det nødvendig at et slikt angrep rammer et system som har en konfigurasjon som samstemmer med den sårbare programversjonen. Det er lite sannsynlig at du blir et offer hvis du holder systemet oppdatert. Skulle det likevel skje, ønsker du helt sikkert å få vite om ethvert forsøk på angrep. Norton er ledende på sporing og blokkering av disse utnyttelsesangrepene, og gjør deg oppmerksom på svakheter i ditt nåværende system.


Norton Identity Safe

Norton Identity Safe til håndtering av brukernavn og passord har et enkelt utseende og noen mindre endringer med hensyn til funksjoner. Du kan nå legge til kommentarer til sikkerhetskopierte kredittkort og andre poster, kanskje for å minne deg selv om kredittgrenser osv. Kortets bakside med CCV-kode blir ikke lenger lagret av sikkerhetshensyn.

Identity Safe tilbyr å importere og lagre passord som er utrygt lagret i nettleseren din. Modulen synkroniserer passord via din Norton-konto, slik at de er lett tilgjengelige på alle dine datamaskiner og mobile enheter. Et separat hovedpassord unikt fra din passordet til din Norton-konto er påkrevet.

Når du logger deg inn på et sikkert nettsted, vil Norton Identity Safe fange opp din innloggingsinfo og vise deg en melding øverst i nettleservinduet. Etter at brukernavn og passord er hentet, kan du åpne Norton Identity Safe og gi posten et beskrivende navn. Du kan også legge til én eller flere etiketter. Neste gang du besøker et nettsted eller en nettbasert tjeneste der innloggingsinfoen er blitt lagret i nettleseren, vil Norton Identity Safe legge den til automatisk. Hvis du har flere innlogginger til et nettsted, tilbys du en meny med de forskjellige lagrede postene.

Du kan også velge en nettside fra Norton Identity Safe-menyen for enkel navigering og umiddelbar innlogging. Oversikten tilbyr en fargekodet sikkerhetsvurdering av hvert passord med gradvis overgang fra grønn for sterk til rød, som antyder et svakt passord som bør endres. Norton Identity Safe lagrer også personlig informasjon til bruk ved utfylling av skjemaer, selv om den ikke lagrer mye annet enn navn, adresse, e-post og telefonnummer. Du kan registrere informasjon om kredittkort og bankkonto separat.


Foreldrekontroll

Foreldrekontroll er ikke inkludert i dette produktet. Det blir imidlertidig levert via Symantecs Norton Family. Logg inn på din Norton-konto for å konfigurere og bruke modulen til foreldrekontroll. Reglene og innstillingene, som du definerer, blir håndhevet av en liten, lokal klient på hver datamaskin eller enhet.

For å sette i gang oppretter du en profil for hvert barn, med navn, kjønn og fødselsdato. Norton vil forhåndsinnstille innholdsfilteret basert på barnets fødselsdato. Du kan også koble profilen med barnets Windows- og Android-enhet. Det er en selvfølge at klienten blir installert på hver beskyttet enhet.

Norton kan blokkere adgang til nettsteder som passer sammen med, eller matcher, en hvilken som helst av de 47 særskilte kategorier. For eldre barn kan du velge å gi en advarsel, men tillate fortsatt adgang, eller justere tilgangen til upassende nettsteder. Vær imidlertidig oppmerksom på at Norton ikke håndterer HTTPS-nettsteder. Et opplyst barn vil kunne omgå innholdsfiltre ved å ta i bruk en sikker, anonymiserende proxy.

Mange systemer for foreldrekontroll gjør det mulig for foreldre å utvikle en plan for når hvert barn har tillatelse til å bruke Internett. Du sette opp en ukentlig plan som definerer tidspunkter for når databruk er tillatt, og angir et daglig tidsmaksimum for hverdager og helger. Barnet vil ha en 60 sekunders advarsel før tiden går ut.

Du kan konfigurere systemet til å sende e-postpåminnelser på et bredt utvalg av aktiviteter. Du kan f.eks. få en melding hvis barnet overfører foreldredefinert personlig informasjon, oppretter en ny konto på et sosialt nettverk, eller besøker et blokkert nettsted. Når du får en påminnelse, kan du logge inn fra enhver Internett-tilkoblet enhet for å se en full rapport om barnets aktivitet. Rapporten viser advarsler, Internettaktivitet, søketidspunkter, aktivitet på sosiale nettverk, og forsøk på å logge inn på tidspunkter der databruk ikke er tillatt. En sammendragside viser en oversikt over all aktivitet.


Støtte for ulike enheter

Det er utrolig enkelt å installere Norton Security på en ny enhet. Du logger inn på din Norton-konto og laster ned enten til det systemet du bruker i øyeblikket, eller sender en lenke via e-post for å beskytte enheten. I hvert tilfelle trenger du ikke å angi lisensnøkkel for den nye enheten.

Via din online Norton-konto har du en oversikt over alle dine beskyttede datamaskiner og enheter, og du kan se hvilke tjenester som er installert på hver av dem. Fra denne oversikten kan du installere flere tjenester, som Norton Family, se antall lisenser du har igjen, og kjøpe flere lisenser dersom det er nødvendig. Hvis en brannmur blir deaktivert eller noe annet er galt med en enhets konfigurasjon, kan du klikke på en knapp for å løse det via fjernstyring.

Du har også tilgang til en rekke imponerende funksjoner for anti-tyveri på dine Android-enheter. Du kan låse enheter og vise en “hvis den blir funnet”-melding på den låste skjermen. Så snart den er låst, vil enheten sende en automatisk melding om hvor den befinner seg hvert 5. minutt, og den tar i all hemmelighet et “sladrebilde” hvert 10. minutt. Du kan også sjekke manuelt hvor den er lokalisert geografisk, eller ta et bilde av brukeren. Mistenker du rett og slett at du har feilplassert enheten, kan du starte en hørbar alarm. Dersom det ikke er sikkert at du får enheten tilbake, kan du makulere all personlig data. Du kan også eventuelt iverksette tiltak for anti-tyveri ved å sende spesielle koder via tekstmeldinger.


Lokal- og online sikkerhetskopiering

Norton Backup er en komplett løsning for sikkerhetskopiering. Aksepter standardinnstillingene og programmet vil sikkerhetskopiere dine bilder, musikk, dokumenter, Internett-favoritter og utvalgte mapper for sikker lagring på nett, og gjør dette automatisk når systemet ditt er ute av drift. Du får hele 25 GB lagringsplass til deling mellom dine enheter.

Sikkerhetskopisystemet er fullt konfigurerbart. For å starte en ny sikkerhetskopiering må du først definere hva som skal kopieres. Du kan velge forhåndsdefinerte filtyper og legge til filer og mapper. Deretter velger du hvor det sikkerhetskopierte materialet skal lagres, enten online eller kanskje på en lokal stasjon, på et nettverksstasjon eller på optiske medier. Til slutt velger du en plan for sikkerhetskopieringen. Merk at sikkerhetskopiering til flyttbare medier ikke kan foregå automatisk i bakgrunnen.

Norton Security bør kjøre en manuell sikkerhetskopiering innen kort tid etter installasjon. Deretter kan du stole på bakgrunnsbehandling for sikkerhetskopiering av enhver ny eller endret fil. Den enkleste metoden for å gjenopprette en enkel fil eller mappe er å åpne Norton Backup i Windows Utforsker. Velg sikkerhetskopiert data og naviger til den ønskede filen eller mappen og høyreklikk for å gjenopprette den. Du kan også gjenopprette hele eller deler av et sikkerhetskopiert element i Norton Security.

Videre kan du logge deg på din onlinekonto for sikkerhetskopiering fra hvilken som helst datamaskin eller enhet for å laste ned en fil eller dele den via en sikker lenke på e-post. Som standard utløper lenken etter 14 dager, men du kan sette den fra 1–30 dager. Passordbeskyttelse av lenken er en valgmulighet som anbefales.


Optimalisert ytelse

Norton Security inneholder en rekke funksjoner utformet for å forbedre datamaskinen – eller enhetens ytelse. Filoppryddingsmodulen fjerner raskt midlertidige filer som er brukt av Microsoft Windows og Internet Explorer. En modul for å administrere oppstarten rapporterer om alle programmer som kjøres ved oppstart, inkludert den alminnelige bruken av hvert program samt bruksnivået av systemressurser. Du kan alltid deaktivere ethvert element i oppstarten eller sette den til å starte etter en pause og med forsinkelse, slik at du optimaliserer datamaskinens oppstartstid.

Hvis Norton Security oppdager en prosess som bruker overdreven mye systemressurser, kommer det et popup-vindu for å opplyse deg om situasjonen.

Norton har hele tiden en sanntidsgraf som viser forbruk av eget CPU og resten av systemet. En annen graf registrerer hendelser på en tidslinje, inkludert spor fra skadelig programvare, raske skanninger og advarsler for ytelse. Modulen Optimaliser disk er velegnet til å gjennomføre grundig optimalisering av harddisken for å defragmentere data og forbedre lese-/skrivehastigheten på data.


Konklusjon

Norton Security beskytter Windows-, Mac-, iOS- og Android-enheter. Gode resultater fra uavhengige testlaboratorier. Toppkarakter for phishing-beskyttelse. Intelligent brannmur blokkerer forsøk på misbruk. Effektiv sikkerhetskopiering lokalt og online. Beskytter opptil 10 enheter for en samlet, rimelig pris.


Vedrørende ditt abonnement

Norton har nylig endret deres fremgangsmåte for å aktivere et forhåndsbetalt abonnement. Det medfører at du skal taste inn dine faktureringsopplysninger, samt tilmelde deg automatisk fornyelse for å aktivere abonnementet. Men frykt ei, det betyr ikke at du blir påkrevd noen penger fra Norton, så lenge du framelder deg Automatisk Fornyelse igjen før ditt abonnement løper ut, og du kan lese hvordan du gjør dette via denne linken til Norton.

Vi gjør oppmerksom på at ved fornyelse av produktet frafaller resterende tid på ditt nåværende abonnement. Derfor skal du vente med å aktivere den nye lisensen akkurat innen utløpsdatoen. Fungerer ikke med Windows Phone. Dog er det kun Tyverisikringen du får på dine iOS enheter. Vi anbefaler IKKE å kjøpe produktet hvis det kun skal brukes på iOS.


<b>Spesifikasjoner</b>

Plattform: Windows, Mac, Android, iOS
Produkttype: Electronic Software Download
Språk: Norsk

Minstekrav til operativsystem: Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10

- 1 GHz prosessor
- 256 MB RAM
- 1 GB harddiskplass

Minstekrav til operativsystem:

- MacOS X 10.9 eller nyere
- iOS 7 eller nyere
- Android 2.3 eller nyere

Programvare - Nedlasting
NOK  349,00 Inkl. 25% MVA

* Påkrevde felt

NOK  349,00 Inkl. 25% MVA
Antall:
Legg til sammenligning
Produktinformasjon

Språk: Norsk, Engelsk

Produsent: Norton

Antall lisenser: 10

Avtaleperiode: 12

Plattform: Windows, Mac, iOS, Android