Regular price: 469.0000 NOK 469 In stock! Order now!

Windows 10 Home

Det nye operativsystemet fra Microsoft, Windows 10, har forsøkt å samle de beste elementene fra Windows 7 og Windows 8 - samtidig med at de aspektene som frustrerte brukere av Windows 8 er eliminert igjjen. Det resulterer i Windows 10 Home som et vellykket operativtsystem med intuitiv navigasjon og stor overskuelighet.

Windows 10 er nok det mest betydningsfulle softwareproduktet som Microsoft har lansert i nyere tid. Operativsystemet Windows 10 er også Microsofts forsøk på å overbevise computerbrukere, som ikke brydde seg om Windows 8, til å oppgradere fra Windows 7 og direkte til Windows 10.
   

Forbedringer etterspurt av brukerne

Hvis Windows 10 ikke blir en suksess, så har Microsoft myestørre problemer enn deres sviktende hell med mobiltelefoner. Heldigvis har Microsoft lært av tidligere feil. Redmond-virksomheten har lyttet til og reagert på klager fra deres brukere angående Startskjermen i Windows 8 og valgt å relansere Startknappen, Startmenyen og tilføyd funksjoner slik som Virtual Desktop, som især virksomheter har ytret ønske om gjennom en del år. Det er faktisk noe for enhver smak og ethvert brukernivå i Windows 10.

Og la det være helt klart – Windows 10 vil ikke være en revolusjon på din computer eller din aller beste venn ved første øyekast. Som operativsystem er Windows 10 best beskrevet som en fornuftig kombinasjon av Windows 7 og Windows 8, en med rekke helt geniale forbedringer, som gjør ditt arbeidsliv, eller computerliv om man vil, lettere.

Alt fra søk i filer fra Startmenyen til innlesning av applikasjoner/programmer foregår øyeblikkelig med absolutt ingen tidsforsinkelse fra noen elementer på brukerflaten. Ting skjjer med en gang du klikker, berører, eller taster på tastaturet. Startmenyen er som nevnt tilbake, og den innebefatter alle standardprogrammer som du kjenner fra tidligere versjoner av Microsoft Windows som f. eks Paint, Lommeregner, Notatblokk osv. – samt en rekke interessante Windows apper.
    

Startmenyen er tilbake!

Og denne gangen er Startmenyen forbedret og det gjør også dine Windows apper mer nyttige. Se til høyre og du vil bemerke en liste over dine mest anvendte apper, slik som i Windows 7. På bunnlinjen ser du en ”Alle apper” snarvei, samt snarvei til systeminnstillingene og – meget bekvemt – nedlukking av computeren eller standby.

Microsoft har på høyre side på brukerflaten av Windows 10 beholdt funksjonaliteten fra Startskjermen i Windows 8 med de såkalte ”Live Tiles” eller dynamiske fliser, som kan endre størrelse slik at du øyeblikkelig kan kontrollere uleste e-poster, eller sjekke avtaler  i kalenderen. Startmenyen kan brukertilpasses – du kan endre dens størrelse og omgruppere flisene, opprette grupper av fliser, og du kan også vende tilbake til Startskjermen som den så ut i Windows 8, hvis du ønsker det.

Startmenyen i fullskjerm er egentlig beregnet til nettbrett-bruk, og her gir den også best mening, men du kan velge å bruke den på en stasjonær eller bærbar computer uten berøringsskjerm, hvis du foretrekker det. Med hensyn til Windows Phone så fungerer også dette systemet godt her. I stedet for bare å tilføye snarveier til apper, så kan du bruke fliser, som er snarveier til særlige funksjoner eller dedikerte funksjoner i dine installerte appeer. Det gjør arbeidslivet en hel del mer bekvemt når du begynner å legge til de rette tingene. F.eks. vil du kunne legge til en bestemt reiseplan (typisk din daglige rute eller lignende) til en reise app. Det sparer en masse tid – tro oss.

I stedet for å plassere en søkeboks i Startmenyen eller skjule den fullstendig, som det er tilfellet i Windows 8, så anbringer Windows 10 den i front og sentrum på menybaren. Dette er et smart trekk fra Microsoft sin side, ettersom den da alltid er der parat til å ta seg av hva som helst som du har bruk for å finne eller få svar på.


Cortana hjelper deg på vei

Første gang du klikker på boksen vil du se en forespørsel om å aktivere Cortana. Det er fordi Cortana og søk nesten er det samme i Windows 10. Faktisk er søkefunksjonen en del av den virtuelle hjelperns oppsett (Cortana er den virtuelle hjelperen i Windows 10).

Hvis du noensinne har anvendt en mobiltelefon som kjører Windows Phone 8, så vil du sannsynligvis allerede ha stiftet bekjentskap med Cortana. Det smarte er at du kan taste inn spørsmål eller snakke med Cortana, og det er det samme i Windows 10. Det er mye hurtigere å trykke på mikrofontasten og si ”Hei Cortana” og remse ditt anliggende opp, enn å taste det inn. Ved manuelle søk kan du taste inn ett enkelt ord, og Windows 10 vil returnere en liste over apper, innstillinger eller filer som matcher det. Cortana vil også vise en liste over resultater fra hjemmesider.


Fordeler:

- Startmenyen er tilbake (hurra), og den er bedre enn noensinne før
- En gjennomført oppgradering fra Windows 7 og Windows 8
- Cortana er nyttig og fungerer meget driftssikkert

Ulemper:

- Nettbrett-oppsettet rommer stadig problemer
- Regelmessig plager for anvendelse av Microsoft-konto* til diverse oppgaver
- E-post og kalender-relaterte apper er ikke tilgjengelige uten Microsoft-konto*

*Microsoft-konto er i bunn og grunn veldig enkelt å opprette. Du skal bare opprette eller tilknytte en Hotmail eller Outlook profil og på den måten får du din egen individuelle Microsoft-konto.


Anbefalt til nyinstallasjon

Ettersom denne utgaven av Windows 10 er en OEM-lisens, så anbefaler vi ikke å kjøpe lisensnøkkelen med hensyn til "Windows AnyTime" oppgraderinger fra f. eks. Windows 7 eller Windows 8, eller mindre utgaver av Windows 10.

Programvare - Nedlasting
NOK  469,00 Inkl. 25% MVA
Antall:
ELLER Legg til sammenligning
Produktinformasjon

Språk: Norsk, Engelsk

Produsent: Microsoft

Antall lisenser: 1 PC

Avtaleperiode: Lifetime