SSL-sertifikat og datasikkerhet

Tilliten din betyr alt for oss, og derfor respekterer du privatlivet ditt og beskytter de personlige opplysningene dine med sterk kryptering og strenge databehandlingsregler. 


Hva er et SSL-sertifikat?

SSL er en forkortelse for «Secure Sockets Layer», som er en global sikkerhetsstandard som muliggjør kryptert kommunikasjon mellom en nettleser og en server. Derfor er et SSL-sertifikat ekstremt viktig for nettbutikker som har mange kunder og ønsker å beskytte kundene mot tyveri av sensitive data, som f.eks. kredittkortinformasjon, brukernavn, passord, e-post, osv.

Et SSL-sertifikat gjør det mulig å holde en «privat» samtale mellom de to partene, som i dette tilfellet er en nettbutikk og kunden, uten at en tredjepart kan gripe inn og avlytte sensitive data.

Vi har valgt et SSL-sertifikat fra sikkerhetsselskapet Thawte Consulting, som siden 1995 har utviklet sikkerhetsløsninger for ulike bransjer, men som fokuserer på elektronisk handelssikkerhet. Du kan alltid bekrefte at aktiviteten din på denne siden er kryptert gjennom SSL-sertifikatet vårt, ved å klikke på adressefeltet i nettleseren din.

Se følgende skjermbilde:

I bildet ovenfor kan du se at SSL-sertifikatet er aktivt via Mozilla Firefox-nettleseren.

For det første er adressen «HTTPS» og ikke «HTTP». «Hypertekstoverføringsprotokoll» (HTTP), betyr at datatrafikken ikke er kryptert, mens «Hypertext Transfer Protocol Secure» (HTTPS) betyr at all datatrafikk nå er kryptert og derfor beskyttet mot misbruk.

Det er også mulig å se at SSL-sertifikatet er aktivt gjennom den lille «hengelåsen» som er plassert til venstre for den faktiske internettadressen på domenet.