Den gjennomsnittlige nordmann har ikke stort de frykter når de handler på nett. Vi stoler ofte på at nettsidene er sikre, så sant de har en nøkkellås. Hacking og cyberangrep er simpelthen blitt noe vi på mange måter sier at kun vil skje med de større nettbutikkene og bedriftene, og ikke med privatpersoner som oss selv.

 

Men hva skjer når vi skal kjøpe dyre ting på nett? Er vi da plutselig inkludert i fare gruppen, eller kjøper vi bare akkurat det vi måtte ønske oss da også? Det er nok lurt å ha et antivirusprogram hendig uansett hva du foretar deg på nett, men kanskje spesielt viktig er det når du skal kjøpe noe veldig dyrt.

 

Garder deg mot cyberangrep med antivirusprogram

Den beste måten å gardere seg mot angrep er å ha et forsvar. Ofte er det sånn at angrep nok er litt annerledes enn det folk flest tenker. Det er fort gjort å tro at grunnen til at man blir angrepet er at man kun går inn på suspekte sider uten et antivirusprogram. Derimot kan en bli angrepet selv når en går inn på ikke-suspekte sider og MED et antivirusprogram. Ingen er trygge på det internettet som oppfører seg som en jungel til tider.

 

La oss si en skal kjøpe noe dyrt til seg selv over nett. Kanskje skal du kjøpe en kjole til bryllup som koster noen tusenlapper? En flott klokke til deg selv? En dyr flaske vin? Mulighetene er mange og forskjellige, men de har en viktig ting til felles. Dyktige hackere kan se at du er interessert i og ser på disse gjenstandene, og de kan dermed aktivere angrep mot deg når du ser på disse. Dermed kan du bli utsatt for et enkelt angrep uten å vite om det. Ikke minst kan du tape store beløp som en følge av at du har mye penger på konto. Skal du kjøpe forlovelsesring til din kjære, så sitter du tross alt ikke med hundrelapper på kontoen – da er det snakk om tusener, og oftest flere titusener!

 

Føl deg trygg ved viktige kjøp

Et annet viktig aspekt å vurdere er tross alt det faktum at kjøpene i denne prisklassen oftest er de som betyr aller mest for oss. Vi kjøper tross alt ikke ting til flere tusen kroner på nett for gøy. Så da er det viktig at denne prosessen som er nettopp så viktig for oss også har et element av trygghet, slik at vi kan nyte opplevelsen. Et godt antivirusprogram gir oss dette laget med trygghet, slik at vi kan sette i gang med de aktiviteten som gjenstandene eller tjenestene vi skal kjøpe tilbyr.

 

Neste gang du skal kjøpe noe dyrt på nett, så er det viktig å huske på hvor utsatt man er ved de dyrere kjøpene. Som hauker sitter hackere og venter med sine cyberangrep. Velger du et godt antivirusprogram, så står du derimot rimelig støtt i mot disse angrepene, og dermed kan du oppleve en trygg handel!